Odgovorna poljoprivreda

Inovativni kulturalni pristup poljoprivredi, koji objedinjuje gospodarsku održivost, brigu za zdravlje, sigurnost okoliša i društvenu odgovornost.

Odgovorna poljoprivreda

Odgovorna poljoprivreda

Za Syngentu je to profesionalni način življenja s poljoprivredom kroz projekte razvijene na nacionalnom području, kao podrška kvaliteti naših proizvoda i usluga koju želimo očuvati i učiniti poznatom u cijelom svijetu.

Syngenta u Hrvatskoj želi pod oznakom Odgovorna poljoprivreda obuhvatiti tri stupa na kojima se temelji vlastita odgovornost tvrtke:
Održiva poljoprivreda, Odgovornost u upravljanju proizvodima i Društvena odgovornost.

Proizvodi za zaštitu bilja predstavljaju nužno potrebno sredstvo u odernoj održivoj poljoprivredi, a Syngenta se, ponudom avangardnih tehničkih rješenja, čvrsto opredijelila za postizanje maksimalne dobrobiti uz minimalne rizike, pridajući pritom veliku važnost pravilnom upravljanju tijekom cijelog životnog ciklusa svoji proizvoda, od izuma preko njihove upotrebe pa nadalje.

Održiva poljoprivreda

Želimo da poljoprivreda nastavi biti produktivna i da vodi brigu o okolišu

Odgovorno upravljanje proizvodima

Želimo da se proizvodom za zaštitu bilja upravlja odgovorno i etično od njegovog

Društvena odgovornost

Syngenta teži pospješivanju razvoja i dobrobiti vlastitih suradnika i zajednica u

Demonstracija programa "Operacija Polinator"

Brand Image

Jeste li znali...

da preko 70% poljoprivrednih proizvođača potvrđuje da bi bez sredstava za zaštitu bilja izgubili od 25% do, u pojedinim slučajevima, čak 100% uroda.

Naše vrijednosti

Naše vrijednosti su:

  • Inovativnost
  • Intenzitet
  • Dobrobit
  • učinkovitost
Brand Image

Zašto su važna sredstva za zaštitu bilja?

Bez sredstava za zaštitu bilja izgubilo bi se oko 40% svjetske poljoprivredne proizvodnje zbog djelovanja štetnih insekata, korova i bolesti.

Korporativna odgovornost
Za dodatne informacije o odgovornosti tvrtke Syngenta, posjetite našu Internet stranicu Syngenta Global.

Seedcare Takecare Program

Tretiranje sjemena učinkovit je i sve prisutniji način zaštite usjeva. Za odgovornu uporabu preparata za tretiranje sjemena važno je dobro poznavanje svojstava sjemena koje se tretira, preparata, kao i opreme koja se koristi. Video moduli za pravilno rukovanje tretiranim sjemenom upoznat će Vas s dobrom praksom koje se treba pridržavati, a primjereno Vašoj uporabi i okruženju. Nakon video sadržaja slijedi kratki test u kojem ćete moći provjeriti svoje znanje te ponoviti ključne poruke za odgovorno rukovanje tretiranim sjemenom.

Dobra praksa osigurava da svatko tko tretira sjeme ili koristi tretirano sjeme to čini na odgovoran i učinkovit način.

…………
Upotrebljavajte sredstva za zaštitu bilja sigurno. Prije uporabe uvijek pročitajte etiketu i informacije o sredstvu. Prilikom rukovanja tretiranim sjemenom obvezno je korištenje zaštitne opreme (zaštitne rukavice i polumaska sa filterom).