Izjava o zaštiti privatnosti

Uvod

stranicom www.syngenta.hr upravlja Syngenta Agro d.o.o. (Syngenta) – „voditelj obrade podataka“. Vaša privatnost nam je važna. Stoga je društvo Syngenta izradilo ovu izjavu o zaštiti privatnosti (ova „Izjava“ ili „Izjava o zaštiti privatnosti“) kako bi vas informirala o tome kako društvo Syngenta prikuplja, pohranjuje, koristi i obrađuje osobne podatke i informacije koje nam priopćavate putem ove mrežne stranice.

Datum stupanja na snagu: 25. svibnja 2018.

Područje primjene ove Izjave: Ovom Izjavom su obuhvaćeni osobni podaci i informacije (dalje u tekstu: „osobne informacije“) koje prikupljamo putem ove stranice. Osobne informacije su podaci koji, samostalno ili u kombinaciji s drugim nama dostupnim informacijama, otkrivaju vaš identitet. Osobne informacije uključuju vaše ime, adresu, adresu elektroničke pošte, porezni identifikacijski broj, ako postoji, te informacije koje nam dajete kada koristite našu stranicu za izradu računa ili osobnog profila.

Vaša privola: Korištenje ove stranice prihvaćate praksu opisanu u ovoj Izjavi (uključujući i Pravila o kolačićima koja su dostupna na ovoj stranici). Ako niste suglasni s ovom Izjavom ili Pravilima o kolačićima, molimo vas da ne koristite ovu stranicu. Zadržavamo pravo u bilo koje trenutku mijenjati ovu Izjavu ili Pravila o kolačićima. Sve izmjene će biti objavljene u ovoj Izjavi ili Pravilima o kolačićima, a bitne izmjene načelno će se primjenjivati samo na aktivnosti i informacije koje su naknadno prikupljene. Potičemo vas da redovito pratite ovu Izjavu i Pravila o kolačićima da biste saznali sve izmjene i kako se vaši podaci mogu koristiti.

Koje osobne informacije prikupljamo putem naše stranice?

Osobne informacije su informacije temeljem kojih možemo utvrditi vaš identitet. Osobne informacije se traže kada naručujete uslugu, kada prijavljujete račun i kada nam šaljete povratnu informaciju. Primjerice, takve informacije su vaše ime, adresa (adresa za fakturiranje i prijavljena adresa), e-mail adresa, podaci o djelatnosti i proizvodima te podaci o kreditnoj kartici ili druge informacije o plaćanju. Takve informacije se mogu čuvati u našim bazama podataka za kontakte i administraciju bilo zbog poslova koje smo s vama obavljali ili koje obavljamo ili zbog toga što vjerujemo da ste zainteresirani da vam šaljemo materijale o našem poslovanju, proizvodima, programima i uslugama. Na taj način možemo učinkovito upravljati našim odnosom s vama, unaprjeđivati našu stranicu i usluge koje vam nudimo te odrediti predmete od interesa koje vam možemo slati.

Informacije kojima se ne utvrđuje identitet su informacije koje su isključivo statističke naravi i same po sebi ne otkrivaju identitet određene osobe ili subjekta, a koje ovise o tome kako posjećujete našu stranicu. Primjerice, takve informacije mogu obuhvaćati domenu s koje pristupate internetu, datum i vrijeme pristupanja stranici te internetsku adresu mrežne stranice s koje ste se povezali izravno na stranicu. Te informacije se koriste u zbirnom obliku kako bismo korisnicima stranicu učinili korisnijom i privlačnijom.

Sporazumi koji uređuju Vaše korištenje posebnih značajki i područja zaštićenih lozinkom.

Ova stranica može imati posebne značajke i područja zaštićena lozinkom. Kada se prijavljujete za korištenje posebne značajke li područja zaštićenog lozinkom, možemo vas tražiti da pristanete na posebne uvjete koji uređuju vaše korištenje posebnih značajki ili područja zaštićenih lozinkom. U tim slučajevima tražit ćemo vašu izričitu suglasnost s posebnim uvjetima, primjerice, označavanjem polja ili klikanjem na polje označeno sa „Slažem se“. Takva vrsta sporazuma se naziva „click through“ sporazum. Ako se bilo koji uvjet „click through“ sporazuma razlikuje od uvjeta ove Izjave, uvjeti „click through“ sporazuma će dopunjavati ili mijenjati ovu Izjavu, ali samo u vezi s onim pitanjima koja su uređena „click through“ sporazumom.

Kolačići:                                         

„Kolačiće“ i ostale internetske tehnologije upotrebljavamo za prikupljanje podataka i kako bismo omogućili određene značajke naših mrežnih mjesta. Za više informacija, upućujemo vas na našu Politiku primjene kolačića u kojima možete upravljati svojim privolama za kolačiće. 

Pravna osnova za aktivnosti obrade nužnih kolačića je naš legitiman interes za zakonito funkcioniranje našeg mrežnog mjesta (u skladu s člankom  6.(1)(f) GDPR – Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka). Pravna osnova za aktivnosti obrade kolačića koji nisu nužni (preferencijalni kolačići, statistički kolačići, marketinški kolačići) je vaša privola (u skladu s člankom 6(1)(a) GDPR).

Kako društvo Syngenta koristi Vaše osobne informacije?

Općenito, osobne informacije koje prikupimo putem naše stranice koristimo za sljedeće:

 • pružanje proizvoda, informacija i usluga koje zatražite;
 • potrebe sigurnosti, sprječavanje prijevara s kreditnim karticama ili druge zakonske obveze;
 • slanje posebnih ponuda i ostalih informacija za koje smatramo da bi vas mogle zanimati kada za to imamo vašu dozvolu.

Na temelju legitimnog interesa moramo:

 • pružiti vam djelotvornu korisničku uslugu;
 • omogućiti vam personalizirani doživljaj kada koristite našu stranicu;
 • prikazati personalizirane oglase kada posjetite našu stranicu;
 • slati vam informacije i obavijesti u vezi s vašim korištenjem naše stranice;
 • pozivati vas da sudjelujete u anketama i šaljete nam povratnu informaciju;
 • bolje razumjeti vaše potrebe i interese;
 • unaprjeđivati sadržaj, funkcije i uporabljivost naše stranice;
 • unaprjeđivati naše proizvode i usluge;
 • unaprjeđivati naše marketinške i promotivne mjere;

te

 • Za sve druge svrhe utvrđene u važećoj obavijesti o zaštiti privatnosti ili nekom drugom ugovoru sklopljenom između društva Syngenta i vas.

Kako društvo Syngenta dijeli moje osobne informacije?

Pružatelji usluga. Osobne informacije dijelimo s tvrtkama i organizacijama koje za nas obavljaju usluge, primjerice tvrtke koje nam pružaju pomoćne usluge (poput usluga obrade kreditnih kartica, usluga pohrane podataka i usluga web hostinga) ili koje nam pomažu u stavljanju naših proizvoda i usluga na tržište podataka (npr. nezavisne tvrtke za e-mail marketing). Takve treće osobe su obvezne na temelju ugovora koristiti osobne informacije koje im stavimo na raspolaganje samo za usluge koje za nas obavljaju i primjenjivati komercijalno razumne mjere za zaštitu povjerljivosti i sigurnosti vaših osobnih informacija.

Unutar grupe Syngenta. Osobne informacije koje prikupimo putem naše stranice možemo dijeliti unutar grupe Syngenta ili s drugim povezanim društvima Syngente za potrebe cross-marketinga ili za druge svrhe. Ako ne želite da vaše osobne informacije dijelimo s drugim članicama obitelji društava Syngenta, možete odustati („opt-out“) u bilo kojem trenutku tako da nam pošaljete e-mail na adresu dataprivacy.hr@syngenta.com

Prijenos poslovanja. Vaše osobne informacije mogu se prenijeti društvu koje je kupilo dionicu ili imovinu društva Syngenta, jednog od njezinih povezanih društava, ili jednog od naših tvrtki, primjerice, kao posljedica prodaje, udruživanja, reorganizacije ili likvidacije. Ako dođe do takvog prijenosa, korištenje Vaših osobnih informacija od strane društva stjecatelja i dalje je podložno ovoj politici i vašim postavkama privatnosti.

Sukladnost sa zakonima i zaštita naših prava i prava drugih osoba. Osobne informacije možemo otkrivati kada u dobroj vjeri smatramo da je otkrivanje potrebno radi izvršenja zakona, sudskog naloga ili poziva. Također možemo otkrivati osobne podatke kako bismo spriječili ili istražili moguća kaznena djela poput prijevare ili krađe identiteta; proveli ili primijenili naše online uvjete za korištenje ili druge ugovore; ili zaštitili naša vlastita prava ili imovinu ili prava, imovinu ili sigurnost naših korisnika ili drugih osoba.

Agregirani podaci. Možemo dijeliti agregirane demografske ili anketne informacije s trećim osobama, ali te informacije su anonimne i ne sadrže nikakve osobne podatke ili informacije. Agregirane informacije koje dijelimo mogu biti anonimne informacije koje su prikupljene korištenjem kolačića i drugih sličnih tehnologija praćenja, a kako je objašnjeno u odjeljku pod nazivom „Kolačići i slične tehnologije“.

Kako je opisano u obavijesti o zaštiti privatnosti. Zadržavamo pravo na otkrivanje vaših osobnih informacija kako je opisano u dodatnoj obavijesti o zaštiti privatnosti objavljenoj na web-mjestu (ili području) na kojem dajete takve informacije. Pružanjem svojih osobnih informacija na tom web mjestu dajete svoju privolu za otkrivanje svojih osobnih informacija kako je opisano u toj obavijesti o zaštiti privatnosti.

Kako je opisano u click-through sporazumu. Zadržavamo pravo na otkrivanje vaših osobnih informacija kako je opisano u bilo kojem click-through sporazumu s kojim ste se složili.

Vaše opcije

Općenito

Poštujemo Vaše pravo na odabir načina na koji prikupljamo, koristimo i otkrivamo vaše osobne informacije. U većini slučajeva od vas ćemo u trenutku prikupljanja vaših osobnih informacija zatražiti da odaberete svoje opcije. Također ćemo uključiti i poveznicu "opt-out" u newsletteru ili promotivnom e-mailu koji Vam pošaljemo kako biste nas mogli obavijestiti da ubuduće više ne želite primati takve obavijesti s naše strane. Ako ste kreirali račun ili osobni profil na našoj stranici, možete ažurirati neke ili sve svoje odabrane opcije privatnosti tako da promijenite odgovarajuće postavke u postavkama Vašeg računa ili na stranici profila.

Izravni marketing

Prije korištenja vaših osobnih informacija za potrebe izravnog marketinga (ili dopuštanja našim povezanim društvima da to čine), ponudit ćemo vam mogućnost da odaberete želite li da se vaše informacije koriste na taj način. Ako u bilo kojem trenutku želite da Vas uklonimo s naših mailing-lista za izravni marketing, pošaljite nam e-mail na adresu dataprivacy.hr@syngenta.com Molimo navedite svoje puno ime, adresu i e-mail adresu tako da vas možemo pronaći na našim mailing-listama. Nakon što dobijemo potrebne informacije uklonit ćemo vas s naših mailing-lista. Molimo vas da nam omogućite razuman rok za izvršenje vašeg zahtjeva.

Dijeljenje vaših osobnih informacija

Molimo pročitajte odjeljak pod naslovom „Kako tvrtka Syngenta dijeli moje osobne informacije?“ kako biste saznali kako dijelimo vaše osobne informacije s trećim osobama i koje opcije imate.

Kako možete koristiti vaša prava u odnosu na vaše osobne informacije?

Nastojimo održati visoku razinu transparentnosti o podacima koje obrađujemo. U odnosu na obradu vaših osobnih informacija opisanih u ovoj Izjavi, imate sljedeća prava:

 • potvrditi da društvo Syngenta obrađuje vaše osobne informacije, pristupiti vašim osobnim informacijama kojima raspolažemo i primati kopije istih;
 • tražiti da ispravimo ili ažuriramo sve netočne osobne informacije ili da dopunimo sve nepotpune osobne informacije;
 • tražiti da izbrišemo vaše osobne informacije;
 • ograničiti obradu vaših osobnih informacija s naše strane;
 • tražiti da vam prenesemo vaše osobne informacije ili da ih prenesemo ili damo prenijeti drugom voditelju obrade podataka (prenosivost podataka); te
 • tražiti da obustavimo obradu vaših osobnih informacija za potrebe izravnog marketinga. Podložno drugim legitimnim interesima na koje bismo se mogli osloniti (npr. u kontekstu pravnih zahtjeva koji su u tijeku ili koji nam prijete), tada više nećemo smjeti obrađivati vaše osobne informacije.

Ako želite koristiti bilo koje od navedenih prava, možete nas besplatno kontaktirati slanjem e-maila na adresu dataprivacy.hr@syngenta.com

Nakon provjere valjanosti vašeg zahtjeva odgovorit ćemo na vaš opravdani zahtjev u što kraćem roku.

Bez nepotrebnog odgađanja izmijenit ćemo vaše osobne informacije ako se složimo da su one netočne, zastarjele, nepotpune, irelevantne ili obmanjujuće, nakon što se uzme u obzir svrha za koju su one prikupljene. Ako ispravljamo vaše informacije, a prethodno smo ih otkrili nekoj trećoj osobi, također ćemo obavijestiti tu treću osobu ako to zahtijeva zakon.

Ako se ne slažemo s vašim zahtjevom za ispravkom vaših osobnih informacija, obrazložit ćemo razloge takvog odbijanja i uputiti vas kako možete uložiti prigovor.

Koliko dugo društvo Syngenta čuva vaše osobne informacije?

Nastojimo održavati vaše osobne informacije točnima i ažurnima. Ne želimo čuvati vaše osobne informacije duže nego je to neophodno za relevantne svrhe u vezi s korištenjem naše mrežne stranice. Koliko dugo ćemo morati čuvati vaše osobne informacije ovisi o svrsi za koju ih prikupljamo i zbog toga nema standardnog razdoblja čuvanja. Razdoblje čuvanja zato može varirati ovisno o okolnostima. Iz drugih pravnih razloga, primjerice u kontekstu pravnih zahtjeva, moguće je da ćemo vaše osobne informacije trebati čuvati i dulje od razdoblja potrebnog za ispunjavanje definirane svrhe za koju su u prvom redu prikupljene. Međutim, u tim slučajevima osobne informacije više nećemo aktivno obrađivati za izvorno definiranu svrhu.

Ako želite saznati više o tome gdje i koliko dugo se vaše osobne informacije pohranjuju te o vašim pravima na brisanje osobnih informacija, obratite nam se na adresu dataprivacy.hr@syngenta.com

Kako društvo Syngenta štiti osobne informacije?

Kako bismo zaštitili vaše osobne informacije od neovlaštenog pristupa, neovlaštenog korištenja i neovlaštenog ili slučajnog uništenja, izmjene ili otkrivanja, održavamo sveobuhvatni program sigurnosti podataka, uključujući komercijalno razumne administrativne, fizičke i tehnološke mjere sigurnosti. Iako poduzimamo komercijalno razumne mjere opreza kako bismo osigurali razinu sigurnosti koja odgovara osjetljivosti osobnih informacija koje prikupljamo, ipak ne možemo jamčiti sigurnost informacija koje su pružene preko Interneta ili pohranjene u našim bazama podataka.

Poveznice na druge mrežne stranice društva Syngenta

Ova stranica sadrži hiperveze na druge mrežne stranice kojima upravlja društvo Syngenta ili drugi subjekti društva Syngenta („druge mrežne stranice društva Syngenta“). Te druge mrežne stranice društva Syngenta odvojene su i zasebne mrežne stranice i svaka služi nekoj drugoj svrsi. Svaka druga mrežna stranica društva Syngenta stoga je uređena vlastitim uvjetima korištenja i podliježe vlastitoj izjavi o zaštiti privatnosti. Ako pristupate drugim mrežnim stranicama društva Syngenta putem poveznice na ovoj stranici, napominjemo da odvojite nekoliko minuta vremena i proučite uvjete korištenja i izjavu o zaštiti privatnosti na svakoj drugoj mrežnoj stranici tvrtke Syngenta koju posjetite.

Poveznice na druge mrežne stranice

Ova stranica može sadržavati hiperveze na mrežne stranice kojima upravljaju druga društva, uključujući mrežne stranice kojima upravljaju naši pružatelji usluga, naša povezana društva i druge treće osobe. Ova Izjava se ne primjenjuje na osobne informacije prikupljene na bilo kojoj od takvih mrežnih stranica trećih osoba. Kada pristupate mrežnim stranicama trećih osoba putem poveznice na ovoj stranici, molimo vas da odvojite nekoliko minuta i pročitate politiku zaštite privatnosti na toj stranici.

Djeca
Naša stranica nije usmjerena prema djeci niti  je namijenjena djeci mlađoj od 13 godina. Ne koristimo našu stranicu kako bismo svjesno tražili podatke od djece ili ih prodavali djeci mlađoj od 13 godina. Ako ste mlađi od 13 godina, nemojte nam davati nikakve osobne informacije. Ako saznamo da nam je osoba mlađa od 13 putem neke naše stranice dala osobne informacije, uložit ćemo razumne napore kako bismo te informacije uklonili iz naših baza podataka

Posebna obavijest za posjetitelje s prebivalištem izvan Švicarske

Društvo Syngenta je hrvatska tvrtka sa sjedištem u Zagrebu (podružnica tvrtke Syngenta locirane u Švicarskoj). Syngenta koristi web poslužitelje i pohranjuje podatke u Švicarskoj, Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama ili drugim zemljama. Vaše osobne informacije možemo prosljeđivati svojim pružateljima usluga i drugim osobama koje se nalaze u Švicarskoj, Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama ili drugim zemljama za potrebe opisane u ovoj Izjavi. Različite zemlje imaju različite zakone i zahtjeve na području zaštite privatnosti, a neke pružaju manju zakonsku zaštitu vaših osobnih informacija nego druge. Korištenjem ove stranice dajete svoju privolu za prikupljanje, korištenje i prijenos vaših osobnih informacija izvan Hrvatske sa istim stupnjem zaštite.

Mjerodavno pravo i sudska nadležnost

Ova izjava podliježe hrvatskom pravu i tumači se u skladu s istim, bez obzira na načela sukoba zakona. Za sve zahtjeve u vezi s ovim uvjetima isključivo je nadležan redovno nadležni sud u Zagrebu.

Pitanja, nedoumice i prigovori u vezi s našom praksom zaštite podataka  

Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako Syngenta koristi vaše osobne informacije, obratite nam se na adresu dataprivacy.hr@syngenta.com

Također imate pravo uložiti prigovor kod nadležnog nadzornog tijela (naročito u državi članici u kojoj imate boravište, u kojoj radite ili u kojoj je došlo do kršenja).

OBAVIJEST O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA ZA WEBINARE

OBAVIJEST O PRIVATNOSTI ZA DIONIKE