Biološka sredstva

Biološka sredstva

Što su biološka sredstva?

Biološka sredstva su proizvodi prirodnog podrijetla koji doprinose zdravlju biljaka i pomažu im da lakše podnose stresne uvjete kao što su vrućina i suša. Biološka sredstva pružaju nova, inovativna rješenja za proizvođače, pomažu održivosti i doprinose zaštiti zdravlja tla i okoliša.

Syngenta pomaže proizvođačima u proizvodnji zdrave i sigurne hrane za održivu budućnost.

Razgovarali smo s Laszlom Lacko, Syngentinim Globalnim voditeljem komercijalnog i poslovnog odjela u području Bioloških sredstava za zaštitu bilja. Saznajte više o važnosti bioloških rješenja (biostimulatora i biopesticida) u budućnosti poljoprivrede, Koji su aspekti biološke zaštite bilja koji je razlikuju od konvencionalnih proizvoda? i još mnogo više....

Biološka sredstva za zaštitu bilja

Biološka sredstva za zaštitu bilja pomažu zaštititi biljke od štetočinja i bolesti. Nadopunjuju konvencionalnu tehnologiju proizvodnje, pružajući proizvođačima više fleksibilnosti u njezi i zaštiti usjeva i okoliša.
Biološka sredstva proizvođačima omogućuju održivost i inovativna rješenja u području zaštite bilja.

Inspirirani prirodom
a potkrijepljeni znanošću.

Biostimulatori

Biostimulatori poboljšavaju kvalitetu usjeva i tla, potiču bolje iskorištavanje hranjivih tvari ili pružaju podršku postojećim obrambenim mehanizmima biljke. Biostimulatori mogu povećati normalan kapacitet rasta biljaka, ali nemaju izravan učinak na biljne bolesti, štetnike itd.
Neke skupine Biostimulatora jačaju sposobnost obrane usjeva od abiotskih (nebioloških čimbenika npr. nepovoljni vremenski uvjeti) čimbenika kojima je usjev sve više izložen.

Inspirirani prirodom
a potkrijepljeni znanošću.

play_circle
Biološka sredstva

BIOLOŠKA SREDSTVA ZA ZAŠTITU BILJA

TAEGRO®

Biofungicid na bazi suhih spora bakterije Bacillus amyloliquefaciens soja FZB24,
djeluje na zaštitu usjeva na 3 načina:

- borba za prostorom s patogenom,
- proizvodnja antimikrobnih metabolita,
- podizanjem prirodne otpornosti biljke na patogene.

KARATE TRAP® B

Vrlo jednostavno rješenje za proizvođače maslina kojima je cilj smanjiti primjenu insekticida klasičnim prskanjem, a bez gubitka učinkovitosti kako u integriranom sustavu zaštite masline tako i u ekološkom uzgoju.

KARATE TRAP® B pruža učinkovitu i dugotrajnu zaštitu od maslinove muhe.

play_circle
Karate trap lovka za maslinovu muhu
play_circle
Nova metoda suzbijanja maslinove muhe pomoću lovke KARATE TRAP