You are here

Elatus Era - otkrijte formulu za zdrav i visok prinos žitarica

Preporuke za prvo prskanje žitarica

Pravovremena i preventivna zaštita žitarica od bolesti je neizostavna mjera

Agroalarm novosti i preporuke za Hyvido

na vrijeme primijenite regulator rasta MODDUS 250 EC

Zaštita lista i klasa žitarica

Druga zaštita pšenice od bolesti je ključan moment zaštite

špricanje pšenice protiv korova

Zaštita žitarica od korova u proljeće

AXIAL 50 EC, suzbija široki spektar uskolisnih korova u ozimoj pšenici i ječmu

ELATUS® Era je novi, najmoćniji SDHI fungicid koji pruža potpunu zaštitu od najvažnijih bolesti žitarica s posebnom snagom protiv uzročnika pšenične lisne pjegavosti (Septoria tritici) i hrđe (Puccinia spp.). Primijenjuje se na pšenici, ječmu i drugim žitaricama.

Fungicid ELATUS® Era je kombinacija dvije aktivne tvari: nove inovativne aktivne tvari SOLATENOL® i protiokonazol. Ova kombinacija aktivnih tvari omogućava učinkovito i dugotrajno suzbijanje širokog spektra bolesti pšenice i ječma, a istodobno sprječava i pojavu rezistentnosti. Neposredno nakon primjene SOLATENOL® brzo ulazi u list i veže se za voštani sloj lista odakle se postepeno i ravnomjerno raspoređuje po listu. Distribuira se čak i u novo izrasle dijelove. Upravo zbog ove karakteristike ELATUS® Era posjeduje iznimnu otpornost na ispiranje kišom. Potrebno je samo sat vremena nakon prskanja bez oborina.

Preporuke primjene fungicida ELATUS Era

ELATUS Era u ječmu se primijenjuje za prva prskanja protiv mrežaste pjegavosti, sive pjegavosti, hrđa i pepelnice ili u zastavicu za suzbijanje ramularijske i mrežaste pjegavosti ječma. Doza primjene je 0,8 l/ha.
U pšenici, fungicid ELATUS Era preporučamo primijeniti u fazi zastavice kada daje vrhunske rezultate radi snažnog i dugotrajnog djelovanja i izrazitog „greening efekta“ ili u fazi klasa. Doza primjene 0,8-1 l/ha.

 

REGISTRACIJA fungicida ELATUS Era

Usjev Bolesti Primjena Doza
Pšenica i pir

Žuta hrđa (Puccinia striiformis),
Smeđa hrđa (Puccinia recondita),
Palež klasa (Fusarium spp.),
Smeđa pjegavost lista (Septoria tritici),
Smeđa pjegavost lista i pljevica (Septoria nodorum).

Od početka vlatanja (BBCH 31) do kraja cvatnje (BBCH 69).

0,8-1 l/ha

Ječam

Smeđa hrđa (Puccinia hordei),
Mrežasta pjegavost (Pyrenophora teres),
Siva pjegavost (Rhynchosporium secalis), Ramularijska pjegavost (Ramularia collocygni)

Od početka vlatanja (BBCH 31) do kraja klasanja (BBCH 59).

0,8-1 l/ha

Zob Hrđa (Puccinia coronata) Od početka vlatanja (BBCH 31) do kraja klasanja (BBCH 59). 0,8-1 l/ha
Raž Siva pjegavost (Rhynchosporium secalis), hrđa (Puccinia spp.) Od početka vlatanja (BBCH 31) do kraja cvatnje (BBCH 69). 0,8-1 l/ha
Pšenoraž Hrđa (Puccinia spp.), smeđa pjegavost lista (Septoria tritici), smeđa pjegavost lista i pljevica (Septoria nodorum), siva pjegavost (Rhynchosporium secalis),  fuzarijska palež klasa (Fusarium spp.), Od početka vlatanja (BBCH 31) do kraja cvatnje (BBCH 69). 0,8-1 l/ha

ELATUS® Era potpuno štiti list izvana i iznutra. Djeluje izrazito dugo zbog čega utječe na produljenu fotosintetsku aktivnost biljke (izraženi „greening efekt”), produljuje nalijevanje zrna i utječe na prinos.

Snaga fungicida ELATUS® Era ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i izrazito dugom djelovanju i zadržavanju zelene površine lista što dokazano utječe na povećanje prinosa. ELATUS® Era pruža snažan „greening efekt“ kojim se produljuje fotosintetska aktivnost do 7 dana, utječe na bolje nalijevanje zrna, bolju iskoristivost hranjiva i vode što rezultira postizanjem ekstra prinosa.

ELATUS® Era je pouzdan u svim uvjetima. Dugotrajno preventivno i kurativno djelovanje jamči iznimnu učinkovitost i potpunu zaštitu čak i kod najjačeg pritiska bolesti. Vrhunsko preventivno i kurativno djelovanje omogućava proizvođaču fleksibilno vrijeme primjene.

Fungicid ELATUS® Era je kroz nekoliko stotina poljskih pokusa dokazao da u usporedbi s najnovijim SDHI fungicidima osigurava snažnije i postojano djelovanje, dugotrajnu i potpunu zaštitu lista te visoke prinose.

Svake godine osigurava istu dobit, za svaki usjev žitarica, svaki  pritisak bolesti, što je dokazano i odobreno od strane nezavisnih stručnjaka