You are here

Preporuka za zaštitu žitarica od korova u proljeće

Žitarice
25.03.2022
špricanje pšenice protiv korova

U proljetnom periodu potrebno je voditi računa o različitim vrstama širokolisnih korova koji su već u razvoju, no ne smije se zaboraviti i na uskolisne korove koji u pojedinim godinama mogu uzrokovati velike probleme u žetvi. 

LECTOR® Delta

Idealan partner protiv širokog spektra širokolisnih korova u žitaricama.

Ekonomičan herbicid širokog vremena primjene za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u žitaricama. Sadrži dvije aktivne tvari: diflufenikan 500 g/l i florasulam 50 g/l. 

PRIMJENA 

  • U jesen od kraja nicanja do faze kad su uočljiva dva bočna izdanka (BBCH 12-22), u dozi 75 ml/ha.
  • U proljeće do faze kada je drugo koljence 2 cm iznad prvog (BBCH 32), u dozi 100 ml/ha.

Najbolji učinak se postiže tretiranjem ranog stadija razvoja korova, stadij nicanja do faze kada korovi razviju 2-3 lista. Temperatura: tretirati između 5 °C i 25 °C (noćna temperatura ne smije pasti ispod 0 °C).

SPEKTAR DJELOVANJA 
Poljski jarmen, rusomača, obični šupljozub, ljepljiva broćika, bezmirisna kamilica, poljska potočnica, poljski mak, poljska gorušica, obična mišjakinja, poljska čestika, bršljenasta čestoslavica, perzijska čestoslavica, poljska ljubica, bijela loboda, različak, mrtva kopriva i dr.

PREDNOSTI

  • Djelovanje na najvažnije širokolisne korove u žitaricama preko lista i preko tla.
  • Najduža primjena, od kraja nicanja do drugog koljenca.
  • Mala doza sredstva po hektaru.
  • Kombinacija sa herbicidom FILON® 80 EC cjelovito je rješenje za rano uklanjanje korova.
  • Mogućnost odvojene primjene u proljeće.
  • Nije potrebno dodavati okvašivač.

 

Širenje travnih korova osim što znatno umanjuju prinos, uzrokuju i probleme u žetvi žitarica.

AXIAL® 50 EC

Vrhunski herbicid koji se primjenjuje u pšenici i ječmu protiv uskolisnih korova.

U sastavu ima ugrađeni okvašivač zbog kojeg osigurava visoki učinak na uskolisne korove u žitaricama kao što su slakoperka, ljuljevi, divlja zob, mišji repak i brojni drugi. Djeluje preko lista zbog čega vlaga u tlu ima minimalan utjecaj na djelotvornost ovog herbicida.

AXIAL® 50 EC je najbolje primijeniti nakon nicanja korova kada je najučinkovitiji na najvažnije tvrdokorne uskolisne korove.

Sl. mišji repak, divlja zob, slakoperka
korovi u žitaricama
Upotrebljavajte sredstva za zaštitu bilja sigurno. Prije uporabe uvijek pročitajte etiketu i informacije o sredstvu. Informacije sadržane u ovoj publikaciji su informativnog karaktera i ne nadomještavaju etiketu i uputu za primjenu.U slučaju da više ne želite primati Agroalarm poruke za odjavu pošaljite AGROALARM STOP na broj 866028 u bilo kojem trenutku.