You are here

Spremno i sigurno protiv korova u žitaricama

Žitarice
25.02.2021

Procjenjuje se da je više od trećine svjetskog uroda izgubljeno zbog prisutnosti korova. Zašto je tome tako? Korovi izravno umanjuju prinose natječući se s usjevom za prostor, hranjiva i svjetlost. Korovi također širenjem sjemena povećavaju troškove suzbijanja u usjevima koji slijede. Stoga je učinkovita kontrola korova jedan od ključnih čimbenika uspješne poljoprivredne proizvodnje.

Od ove godine na tržište RH dolazi novi sistemični herbicid za pouzdanu zaštitu žitarica od mnogih širokolisnih korova LECTOR® DELTA.

LECTOR® DELTA moguće je primijeniti u jesen ili proljeće nakon nicanja usjeva. Djeluje preko lista na već razvijene korove i rezidualno preko tla, na korove koji tek niču. LECTOR® DELTA suzbija širok spektar širokolisnih korova kao što su, rusomača, galium, poljski mak, mišjakinja, gorušica, čestoslavice, poljska ljubica i brojne druge.


Rezultati brojnih pokusa pokazali su da primjena LECTOR® DELTA u kombinacijama sa herbicidima AXIAL® 50 EC u proljeće ili FILON® 80 EC u jesen, iskazuje sinergiju odnosno pojačano i temeljito djelovanje na korove.

LECTOR® DELTA u kombinaciji sa herbicidima AXIAL® 50 EC ili FILON® 80 EC suzbija sve najvažnije širokolisne korove, poljsku ljubicu, galium, čestoslavicu, rusomaču, mišjakinju, kamilicu, poljski mak i dr., uključujući i uskolisne tvrdokorne korove kao što su slakoperka, apera, ljuljevi, divlja zob.

U proljeće do faze pojave drugog koljenca, kada je drugo koljence do 2 cm iznad prvog, preporučamo primjenu kombinacije:
LECTOR® DELTA 100 ml + AXIAL® 50 EC 0,6-0,8 l/ha.

Herbicid, AXIAL® 50 EC osigurava visok učinak na uskolisne korove u pšenici, ječmu i dr. žitaricama. AXIAL® 50 EC ima ugrađeni okvašivač koji osigurava maksimalno djelovanje na slakoperku, divlju zob, mišji repak i ljujeve.

Primjena AXIAL® 50 EC i LECTOR® DELTA u proljeće, predstavlja idealnu kombinaciju za cjelovito rješenje protiv svih najtvrdokornijih korova u žitaricama. 

AXIAL® 50 EC od ove godine možete pronaći po povoljnijoj cijeni.  
Upotrebljavajte sredstva za zaštitu bilja sigurno. Prije uporabe uvijek pročitajte etiketu i informacije o sredstvu. Informacije sadržane u ovoj publikaciji su informativnog karaktera i ne nadomještavaju etiketu i uputu za primjenu.U slučaju da više ne želite primati Agroalarm poruke za odjavu pošaljite AGROALARM STOP na broj 866028 u bilo kojem trenutku.