You are here

Riješite se trajno višegodišnjih korova jesenskom primjenom herbicida OURAGAN SYSTEM 4

Vinova loza
17.09.2018

Slika: Jesenska primjena herbicida OURAGAN SYSTEM 4 odlično rješava sve vrste korova i zemljište drži čisto do kasno u proljeće.

OURAGAN SYSTEM 4 je jedan od najboljih totalnih herbicida na bazi glifosata sa specijalnim okvašivačem na bazi kukuruznog škroba koji osigurava bolje i brže usvajanje u korov. Zahvaljujući tome nije mu potrebno dodavati nikakav okvašivač ili ureu za bolje djelovanje. 

OURAGAN SYSTEM 4  se primarno koristi za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih korova u voćnjacima i vinogradima te na nepoljoprivrednim površinama. Za suzbijanje višegodišnjih korova zubače (troskota), pirike, slaka i niskog grmlja s dubokim korijenom, gomoljima i rizomima, najučinkovitiji je ako se primijeni tijekom jeseni s dozom 7-8 lit/ha.

Zašto primijeniti herbicid OURAGAN SYSTEM 4

U nasadu vinove loze i voćnjaku višegodišnji korovi predstavljaju konkurenciju za vodu i hranjiva te su idealno stanište za štetnike i bolesti. Suvremeno vinogradarstvo i voćarstvo nezamislivo je bez suzbijanja korova.
Postoji više metoda suzbijanja korova, a herbicidi su jedna od najjeftinijih i najučinkovitijih mjera. Za nasade starije od 3 godine u praksi je najviše zaživjela primjena translokacionih (totalnih) herbicida (glifosata), a u toj grupi jedan od najučinkovitijih je svakako OURAGAN SYSTEM 4.

U jesenskom tretmanu brzo se usvaja u korov i translocira u korijen, a za uspjeh je veoma bitno da je lisna masa korova zelena i aktivna.

Doziranje OURAGAN SYSTEM 4 za višegodišnje korove u voćnjacima i vinogradima

OURAGAN SYSTEM 4 se ne preporučuje za suzbijanje korova u nasadima mlađim od 2 godine.
Idealno vrijeme primjene za višegodišnje korove zubaču (troskot), piriku, slak i druge korove s dubokim gomoljima i rizomima počinje krajem kolovoza i traje do kasno u jesen, a doza je 7-8 l/ha.
Za male proizvođače koji Ouragan apliciraju leđnim prskalicama odmjera je 150-200 ml/10 lit što okvirno odgovara gore navedenim hektarskim dozama.

Važne preporuke za primjenu OURAGAN SYSTEM 4 

Prije prskanja uklonite sve zelene izboje s panja ili podloge, a prilikom aplikacije koristite manji tlak prskalice i herbicidnu diznu. Preporuča se da aplikaciju obavljate za mirnog vremena, tako ćete izbjeći nepotrebno zanošenje škropiva. Planirajte prskanje tako da osigurate minimalno 6 sati bez kiše nakon tretmana.

Za informacija o primjeni OURAGAN SYSTEM 4 obavezno koristite uputstvo na proizvodu. Za vrijeme prskanja koristite svu propisanu zaštitnu opremu. Za savjete kontaktirajte naše terenske stručnjake.