You are here

TERIDOX 500 EC optimalno rješenje za čist usjev uljane repice

Uljana repica
27.08.2020

Put do visokih prinosa uljane repice počinje već u jesen. Suzbijanje korova osnovni je i prvi korak u zaštiti usjeva do željenih rezultata.

Za nesmetan rast uljane repice, suzbijte korove na vrijeme. Preporučamo primjenu herbicida TERIDOX 500 EC nakon sjetve, a prije nicanja.

Usjev uljane repice u jesen mogu ugroziti korovi koji niču tijekom jeseni. Profitabilna proizvodnja uljane repice nije moguća bez primjene suvremene agrotehnike kao i optimalnog pristupa u zaštiti uljane repice od korova.

Korovi u uljanoj repici

Korovi kao što su broćika i jarmen otežavaju žetvu i povisuju sadržaj nečistoća i vlage, a ljetni korovi koji se pojavljuju u repici (koštan, loboda, limundžik, štir, itd.) mogu pričinjavati značajne štete ako se pojave u višoj populaciji. Pokusi pokazuju da korovi u uljanoj repici umanjuju prinos i do 40%.

TERIDOX 500 EC optimalno rješenje za čist usjev uljane repice

Ključne prednosti:

  • Odlično suzbija slakoperku, koštan, kamilicu, mrtvu koprivu, mišjakinju, jarmen, čestoslavicu i dr.
  • Široko vrijeme primjene (nakon sjetve, prije nicanja pa sve do stadija 4 lista)
  • Djeluje na korove u mlađim razvojnim stadijima
  • Ne ograničava naredne kulture u plodoredu

Primjena:
TERIDOX 500 EC primjenjuje se za suzbijanje jednogodišnjih travnih i širokolisnih korova u uljanoj repici neposredno nakon sjetve, a prije nicanja, u odmjeri 2,0 l/ha,
te nakon nicanja u količini  2,0 l/ha u stadiju razvoja uljane repice od 2 - 4 lista.

Prilikom primjene nakon nicanja uljane repice sredstvo TERIDOX 500 EC dopušteno je primijeniti samo u jesen. Za učinkovito djelovanje pripravka važna je dobra priprema tla tj. postizanje mrvičaste strukture, te oborine, 15-20 mm kiše unutar 14 dana nakon primjene.

Upotrebljavajte sredstva za zaštitu bilja sigurno. Prije uporabe uvijek pročitajte etiketu i informacije o sredstvu.
Informacije sadržane u ovoj publikaciji su informativnog karaktera i ne nadomještavaju etiketu i uputu za primjenu.
U slučaju da više ne želite primati Agroalarm poruke za odjavu pošaljite AGROALARM STOP na broj 866028 u bilo kojem trenutku.