You are here

Fonganil Gold - za odličan start biljaka i zaštitu od polijeganja presadnica

Plodovito povrće
02.03.2019

Fonganil Gold čuva vaše biljke i osigurava odličan start u najosjetljivijoj fazi nicanja sjemena i ukorjenjivanja mladih biljaka.

Fonganil Gold je sistemični fungicid za suzbijanje bolesti koje uzrokuju Pythium i Phytophthora vrste. Karakteristični simptomi bolesti su venuće i propadanje biljaka. Suzbijaju se primarno u preventivi.

Fungicid Fonganil Gold preporučuje se za zaljevanje direktno u zonu korijena ili prskanjem supstrata (tla) uz inkorporaciju. Biljka ga usvaja korijenom i transportira kroz ksilem sve do vrha biljke. Učinkovito djeluje još 14-30 dana nakon tretiranja.

Primijenjuje se na povrtnim kulturama (paprika, salata, mrkva, brokula, dinja i lubenica), na duhanu, voćkama (jabuka, agrumi, kiwi, jagoda),  cvijeću i ukrasnom bilju, crnogoričnom i bjelogoričnom drveću i travnjacima.

Kako dozirati fungicid Fonganil Gold?

Najjednostavnija je primjena u sustav kap po kap koji se koristi za navodnjavanje. Na taj način primijenjujemo ga u dozi 1,0-2,0 l/ha. Osim toga može se koristiti prskanjem tla i inkorporacijom u plitki sloj.

Namakanje presadnica povrća je također raširen način aplikacije kod kojeg je bitno izračunati koncentraciju otopine za potapanje. Orjentaciona doza fungicida Fonganil Gold za ovakav način primjene je 20-25 ml/100 lit vode. Namakanje traje kratko svega nekoliko sekundi zavisno od supstrata.

Detaljnije o primjeni fungicida Fonganil Gold pročitajte na uputstvu proizvoda, a za sve nejasnoće i pitanja kontaktirajte Syngentine terenske stručnjake.