You are here

Održana prva ovogodišnja radionica u polju

Novosti
01.10.2019

Na prvoj ovogodišnjoj radionici u polju u Poljani kod Lipika (OPG Zlatko Sadilek), okupljeni poljoprivredni proizvođači mogli su se upoznati sa najvažnijim osobinama SY hibrida kukuruza.


Mario Kovačević, promotor Syngentinog stručnog tima, prisutnima je zorno u polju prezentirao najznačajnije odlike SY hibrida kukuruza, ali i prenio iskustva proizvođača koji nekoliko godina na svojim površinama siju Syngentine hibride kukuruza. Na pokusnom polju prikazano je 7 hibrida kukuruza: dobro poznati rani hibridi NK Lucius i SY Photon, iz kasnijih grupa, vrlo prinosni hibridi novije genetike, SY Senko, SY Atomic i SY Zoan.

Najavljen je i dolazak najnovije Syngentine genetike koja na dvogodišnjim pokusima u RH daje izvanredne rezultate, prinosa i kvalitete hibridi: SY Chorintos i posebno istaknuti hibrid FAO grupe 400, SY Carioca.


Ivica Malović, terenski agronom za centralnu Hrvatsku podsjetio je okupljene na mogućnosti suzbijanja korova u kukuruzu Syngentinom paletom herbicida, posebno istaknuvši LUMAX.

Siniša Papaik, terenski agronom za zapadnu Slavoniju govorio je o SY sortama pšenice za nadolazeću sjetvu.

Kao i prethodnih godina uspješni domaćini bili su članovi OPG Zlatko Sadilek u Poljani.