You are here

Dani polja u Požeškoj dolini

Novosti
26.09.2018

Prvi rezultati u proizvodnji kukuruza na ovom području potvrđuju predviđanja proizvođača da bi ovogodišnji urodi mogli biti vrlo dobri, zajednički je zaključak okupljenih na tradicionalnom danu polja Syngentinih hibrida kukuruza koji su ponovno održani na njivama OPG-a Miljenka Pejića, lokacija Sesvete.


Syngentin terenski stručnjak Siniša Papaik, okupljenima je predstavio osnovne agronomske odlike svakog pojedinog hibrida, posebno istaknuvši SY Photon (FAO 350), SY Kreon (FAO 420), SY Senko (FAO 490) i SY Atomic (FAO 550).

SY Senko radi svoje univerzalnosti (za zrno i silažu) i odlika POWERCELL™ tehnologije novi je izbor za mješovita poljoprivredna gospodarstva (ratarstvo i govedarska proizvodnja) na Požeškom području.

Nije ostao nezapažen odličan učinak herbicida LUMAX u zaštiti kukuruza protiv korova.

O važnim čimbenicima za ostvarenje ovakvog rezultata u suzbijanju korova govorio je S. Papaik. Uspješnu kontrolu jednogodišnjih travnih korova (koštan, muhari, proso) i pravovremenu primjenu herbicida LUMAX, Papaik stavlja u prvi plan, ne umanjujući pritom važnost kontrole i najznačajnijih širokolisnih korova ovog kraja (ambrozija, loboda, štir, abutilon...).
Sl. ponovno dokazano odlično djelovanje herbicida LUMAX

U  dijelu AKTUALNO u ratarskoj proizvodnji Papaik govorio je o jakom napadu ose listarice u uljanoj repici, te o izboru Syngentinih sorata pšenice u nadolazećoj sjetvi. Radionicu na polju upotpunio je zajednički ručak za sve okupljene u restoranu Klas u Pleternici.