You are here

Kada i kojim herbicidom suzbiti korove u kukuruzu?

Kukuruz
20.05.2021

LUMAX® - Najsigurnije rješenje za rano suzbijanje korova u kukuruzu

Lumax djeluje na najznačajnije jednogodišnje širokolisne korove poput europskog mračnjaka, lobode, limundžika, dvornika, šćireva, kao i najznačajnije jednogodišnje uskolisne korove poput koštana, muhara, divljeg prosa. Čak i primjena u kasnijim stadijima kukuruza ne uzrokuje štete ili zastoj u rastu usjeva.

Preporuka za primjenu: primjena prije nicanja kukuruza: 3,5-4 l/ha. Nakon nicanja, do 3 lista kukuruza, kada daje najbolje rezultate, u dozi 3,5 l/ha uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro.

 

Važno je napomenuti kako Lumax ima najviši stupanj selektivnosti, bez zastoja u rastu usjeva kukuruza, gubitka boje, polijeganja i sl.
 

CALARIS® 400 SC - Brže. Snažnije. Duže

Zbog izrazito širokog vremena primjene, od 1-8 listova kukuruza, CALARIS® 400 SC je moguće primijeniti u nekoliko faza i kombinacija:

  • Za ostvarivanje punog potencijala prinosa preporučamo primjenu, od 1 do faze 3 lista kukuruza u kombinaciji: CALARIS® 400 SC 1,5 l/ha + DUAL GOLD® 960 EC 1 l/ha.
  • Za kasniju primjenu (4-8 listova kukuruza) i u nedostatku oborina preporučamo: CALARIS® 400 SC 1,5 l/ha + NICOGAN 40 OD 0,8 – 1 l/ha.

CALARIS® 400 SC je herbicid protiv širokog spektra korova u kukuruzu za zrno. Odlično suzbija tvrdokorne korove kao što je abutilon, šćir, ambrozija, crna pomoćnica, loboda, svračica, divlje proso, sirak iz sjemena, muhari i dr. Aktivne tvari, različitog mehanizma djelovanja u sastavu CALARIS® 400 SC iskazuju sinergijsko djelovanje što rezultira izrazito brzom i snažnom eliminacijom korova u kukuruzu.

Ukoliko imate problema s višegodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima koji niču kasnije u proljeće tada primijenite herbicid koji će na najbolji način suzbiti kompletnu korovnu floru.

Prednost tada svakako imaju kombinacije herbicida koji djeluju preko lista, stabljike i tla kao što su Elumis Peak, za veće površine (jedinstveno „klokan“ pakiranje za 3-4 ha) ili Elumis Banvel ekonomično pakiranje za manje površine (0,7 ha). Navedene kombinacije sprečavaju i naknadno nicanje korova čime se i „banka“ sjemena u tlu postepeno smanjuje.

ELUMIS PEAK

Elumis i Peak kombinacija je herbicida s najvećim mogućim spektrom djelovanja na sve korove u kukuruzu. Elumis Peak suzbija sve širokolisne i uskolisne, jednogodišnje i višegodišnje korove.

  • Elumis Peak sadrži tri djelatne tvari koje odlično djeluju na sirak, ambroziju i brojne druge tvrdokorne korove kao što su abutilon, čičak i dr.
  • Elumis Peak djeluje preko lista i preko korijena što je razlog njegovog izraženog produženog djelovanja kojim sprječava naknadno nicanje korova.
  • Primijenjuje se u stadiju razvoja kukuruza od 4 do 7 listova.
  • Djelovanje kombinacije herbicida Elumis Peak je neovisno o oborinama.

Doza: 1,5 l/ha Elumis + 20 g/ha Peak uz dodatak okvašivača Etalfix Pro 0,1 l/100 l vode.

Zbog maksimalne ekonomičnosti Elumis Peak pakiran je u jedinstveno »klokan« pakiranje (4,5l Elumis i 60g. Peak).

Ovom jedinstvenom ambalažom proizvođač dobiva vrhunsko rješenje za povoljnu cijenu herbicida po hektaru!

ELUMIS BANVEL

Za potrebe proizvođača koji uzgajaju kukuruz na manjim površinama, preporučamo jednako djelotvornu i snažnu kombinaciju herbicida Elumis i Banvel .

Elumis Banvel sadrži tri djelatne tvari s iznimno širokim spektrom djelovanja na korovnu floru kukuruza. Odlično suzbija jednogodišnje i višegodišnje uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu (sirak, koštan, ambroziju, abutilon, čičak i brojne druge korove).

Primjena: u stadiju od 3 do 5 listova kukuruza.

Doza primjene za 0,7 ha: 1l Elumis + 0,25l Banvel uz dodatak okvašivača Etalfix Pro (0,1l na 100 l vode).

Za optimalan učinak na korove preporuča se primjena u ranijim fazama razvoja korova kada su jednogodišnji uskolisni korovi u fazi 1 - 2 lista do početka busanja, a jednogodišnji širokolisni u razvojnoj fazi 2 - 4 lista no ne više od 5 cm visine.

Elumis Banvel  na tržište dolazi u pakiranju: 1l Elumis + Banvel 0,25l što je dovoljno za površinu 0,7 ha.

Gotovo da ne postoji korov koji Elumis ne može suzbiti – Elumis Peak i Elumis Banvel!

Callisto tehnologija - tehnologija stvorena za rezultate

Predstavnici pouzdane i dokazane Callisto tehnologije protiv najšireg spektra korova herbicidi: LUMAX, CALARIS 400 SC, ELUMIS PEAK, ELUMIS BANVEL 480 S

za sigurno i učinkovito suzbijanje najtvrdokornijih korova u kukuruzu:

Upotrebljavajte sredstva za zaštitu bilja sigurno. Prije uporabe uvijek pročitajte etiketu i informacije o sredstvu.
Informacije sadržane u ovoj publikaciji su informativnog karaktera i ne nadomještavaju etiketu i uputu za primjenu.
U slučaju da više ne želite primati Agroalarm poruke za odjavu pošaljite AGROALARM STOP na broj 866028 u bilo kojem trenutku.