You are here

U Požegi održano Syngentino edukativno predavanje

Događanja
19.01.2018

U četvrtak, 18. siječnja u restoranu „Zlatni Lug“ održano je tradicionalno druženje i edukativno predavanje za poljoprivredne proizvođače Požeškog kraja.

Velik broj poljoprivrednih proizvođača i distributera ispunilo je dvoranu „Zlatnog Luga“ .

U uvodnom dijelu, Syngentin terenski stručnjak g. S. Papaik podsjetio je na 5 zlatnih pravila primjene SZB u svim fazama rukovanja te je podsjetio na važnost sigurne i učinkovite primjene sredstva za zaštitu bilja.

Stručni dio predavanja otvorio je terenski stručnjak g. Ivica Malović koji je predstavio je Syngentine hibride kukuruza (SY Atomic, SY Sincero, SY Zoan, SY Senko, SY Kreon, SY Zephir, SY Dartona, SY Photon, SY Arioso) i ukazao na sve prednosti primjene Syngentinih herbicida u kukuruzu (Lumax, Elumis Peak, Elumis Banvel). Lumax kao vodeći, pouzdan herbicid u zaštiti kukuruza i protekle godine opravdao je očekivanja poljoprivrednika na području Požeške doline.

Usprkos vrlo zahtjevnoj godini u proizvodnji kukuruza na širem području Požeške doline (izrazita suša tokom 7. i 8. mj.) Syngentini hibridi kukuruza u pokusima i široj proizvodnji ostvarili su vrlo stabilne rezultate kako u pokusima tako i u komercijalnoj proizvodnji. Siniša Papaik je prezentirao rezultate pokusa SY hibrida kukuruza sa osvrtom za svaku lokaciju (Vetovo, Požeške Sesvete, Čaglin).

Proizvođačima je također predstavljena Syngentina strategija u suzbijanju bolesti u žitaricama (pšenica i ječam) a s posebnom pažnjom najavljena je Nova Era u zaštiti žitarica protiv bolesti - Elatus Era.

Predavanje završilo je ugodnim neformalnim druženjem uz razmjenu iskustava.