You are here

Syngentini dani polja kukuruza

Događanja
20.10.2017

Tijekom prošlih tjedana na lokacijama diljem Hrvatske Syngentini terenski stručnjaci održali su niz uspješnih radionica u polju na temu Syngentini hibridi kukuruza.

Među prvima, održana je radionica u selu Poljana kod Lipika, na pokusnim poljima domaćina OPG Zlatka Sadileka, jednom od poznatijih OPG-a uzgajivača muznih krava u Pakračko-lipičkom kraju.

Syngentin terenski stručnjak za zapadnu Slavoniju, Siniša Papaik pred okupljenih 30-ak proizvođača i predstavnikom PSS Pakrac, pojedinačno je predstavio šest hibrida kukuruza:
SY Arioso, SY Dartona, SY Kreon, SY Zephir, SY Senko i SY Sincero. Svi hibridi postigli su odlične rezultate prinosa i vlage zrna.

Najveći interes proizvođači su pokazali za SY Kreon i SY Zephir, te u silažnoj grupi kukuruza SY Senko i SY Sincero koji su usprkos rekordnim temperaturama tijekom srpnja i kolovoza pokazali „stay green“ i „stay young“ karakteristike.

Okupljeni su se mogli na polju uvjeriti i u besprijekorno djelovanje herbicida Lumax. Papaik je respektirajući karakteristike lokalne korovne flore, gdje prevladavaju muhari i proso od travnih korova te ambrozija i loboda od širokolisnih korova, govorio o optimalnoj primjeni Lumaxa u ranom post-em tretmanu. Bilo je riječi i o druga dva često korištena Syngentina herbicida u kukuruzu iz obitelji Elumis: Elumis Peaku i Elumis Banvelu.

Syngentini terenski stručnjaci nastavljaju s nizom Dana polja hibrida kukuruza, stoga dođite, pitajte i uvjerite se u kvalitetu Syngentinih hibrida kukuruza.

Syngenta i dalje razvija genetiku hibrida kukuruza i na tržište dovodi nova dostignuća.