You are here

Održan dan polja kukuruza u Vetovu

Događanja
09.10.2019

Još jedna u nizu Syngentinih radionica u polju na temu hibrida kukuruza održana je 4.10.2019. u Vetovu na poljima OPG Strapač. Tihomir Strapač je vlasnik farme muznih krava i dugogodišnji Syngentin suradnik-pokusar.

Iako su snažni vjetrovi, karakteristični za ovaj lokalitet, prethodnih dana opasno prijetili usjevima kukuruza, odluka da se dan polja ipak održi, pokazala se i više nego dobrom.

Okupilo se pedesetak zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača koji su s velikim zanimanjem pratili izlaganje terenskog stručnjaka Siniše Papaika o prednostima nove generacije Syngentinih hibrida: SY Zoan, SY Atomic, SY Photon, SY Senko, SY Carioca, SY Chorintos.


Da je Syngenta pomaknula granice i visoko digla ljestvicu u selekciji svojih hibrida kukuruza, svjedoče rezultati proizvođača koji su za proizvodnju prošle godine odabrali SY Zoan, SY Senko, SY Atomic ili SY Sincero. Neki su na danima polja podijelili svoje zadovoljstvo i iskustvo s prisutnima.

Odlični prinosi u proizvodnji silaže i zrna kukuruza rezultat su performansi novih hibrida koje smo pomno odabirali sa 7 Syngentinih selekcijskih centara diljem Europe, na kojima se nalazi preko 45.000 mikro parcelica na kojima se proizvode roditeljske linije i testira nova genetika koju prije stavljanja na tržište, kroz tzv. adaptacijske pokuse diljem RH (Tovarnik, Osijek, Kutjevo, Šašinovec) ocjenjujemo i odabiremo za naše lokalno tržište.