You are here

Na Klisi održan Centralni dan polja Syngente

Događanja
09.06.2017

Syngenta Agro d.o.o. održala je 2. lipnja ove godine Centralni dan polja na Klisi kraj Osijeka, na poljoprivrednim površinama RJ Žito grupe.

Tradicionalno okupljanje i ove godine bilo je izuzetno posjećeno. Događaj je okupio oko 450 gostiju, uglavnom poljoprivredne proizvođače, brojne tehnologe, distributere, članove savjetodavne službe i novinare.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti Syngentine sorte i hibride kukuruza (SY Arioso, SY Atomic, SY Photon, SY Vanadium, SY Dartona, SY Kreon, SY Zephir, SY Senco, SY Sincero, SY Zoan), pšenica (Bologna, Ingenio, Falado, Illico), suncokreta (NK Brio, NK Kondi, SY Arisona, NK Neoma, SY Neostar CLP, SY Bacardy CLP, Sumiko), hibridni ječam Hyvido (Jallon, Tektoo, Zoo) te pivarski ječam Quench i Laureate. Syngentini stručnjaci prezentirali su cjelovite programe obrade tla, gnojidbe, osobina i odabira sorte, te zaštite Syngentinim sredstvima za zaštitu bilja.


Osim najnovijih oplemenjivačkih kreacija posjetitelji su mogli vidjeti različite varijante zaštite ratarskih kultura od korova, bolesti i štetnika Syngentinim pripravcima.
Izvrsnu učinkovitost na korove u kukuruzu  dokazao je Syngentin kralj pre ili ranog posta - Lumax, dok su u kasnom post-em tretmanu briljirali Elumis Peak i Elumis Banvel. Da bi žitarice bile sigurne i zaštićene od biljnih bolesti tu su već dobro poznati Amistar Extra i Amistar Opti, novi fungicid za dvostruku zaštitu klasa od bolesti – Magnello te fungicid nove generacije Seguris Xtra.


Neiscrpna iskustva i znanje Syngentinih stručnjaka sa šireg područja biljne proizvodnje (obrada tla i gnojidba), zakonodavstva, integrirane proizvodnje i brige za okoliš i očuvanje ekosustava (Cvjetni pojas) neprocjenjiva su podrška poljoprivrednim proizvođačima.


Obilaskom demonstracijskih pokusa posjetitelji su se mogli uvjeriti da je Syngentina ponuda sorti i hibrida ratarskih kultura kao i cjelovit pristup u rješavanju izazova poljoprivredne proizvodnje ono što čini Syngentu danas vodećom tvrtkom u zaštiti bilja, a sve više i u sjemenu ratarskih kultura.
Nakon stručnog programa posjetitelji su mogli uživati u zanimljivom zabavnom programu te mnoštvu nagradnih igara.