You are here

Lumax - broj jedan s razlogom!

Snaga i povjerenje – siguran za svaki usjev!

 

LUMAX je kombinacija tri djelatne tvari koja predstavlja cjelovito rješenje za suzbijanje najšireg spektra jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu. Osigurava dugotrajnu kontrolu korova u kukuruzu i sprečava pojavu rezistentnosti.

Trojno djelovanje herbicida LUMAX. Tri aktivne tvari - tri različita mehanizma djelovanja u jednom proizvodu

 

Zašto je LUMAX najbolji izbor za rano suzbijanje korova u kukuruzu?

Najizražajnije djeluje na širok spektar korova
LUMAX
najizraženije djeluje na tvrdokorne korove kao što su europski mračnjak (abutilon), ambrozija, loboda, dikica, dvornici, koštan, divlji sirak iz sjemena i ostale jednogodišnje uskolisne i širokolisne korove.

Najšire vrijeme primjene
LUMAX
ima najšire vrijeme primjene (od sjetve do trećeg lista kukuruza) čime korisniku pruža fleksibilnost u primjeni. Čak i primjena u kasnijim stadijima kukuruza ne uzrokuje štete ili zastoj u rastu usjeva.

Sprečava naknadni ponik korova
LUMAX ima posebno izraženo dugotrajno (rezidualno) djelovanje zbog čega sprečava naknadno nicanje korova.

Siguran za usjev kukuruza
LUMAX je uvjerljivo najselektivniji (za usjev najsigurniji) herbicid na tržištu.

LUMAX primjena: nakon sjetve kukuruza do stadija 3 lista, za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova.
Doza: prije nicanja kukuruza: 3,5 - 4 l/ha. Nakon nicanja, do 3 lista kukuruza u dozi 3,5 l/ha uz dodatak okvašivača ETALFIX Pro (0,1 l/100 l vode).

 

Za razliku od konkurencije LUMAX ne utječe negativno na razvoj korijena i ne uzrokuje polijeganje u kasnijim fazama razvoja kukuruza!

 

Slika: vrlo dobro vidljiva selektivnost herbicida LUMAX u odnosu na konkurentski herbicid istog vremena primjene.
Pokus kod Koprivnice, slikano Svibanj 2017.

Za potpunu zaštitu kukuruza od korova

Kritično razdoblje zakorovljenosti predstavlja vrijeme kada se prisutnost korova drastično odražava na prinos. U početnim fazama razvoja kukuruz ima spor vegetativni porast, dok se korovi znatno brže razvijaju i lako nadvladaju biljke kukuruza. Stoga je rano suzbijanje korova u kukuruzu od velike važnosti za očuvanje prinosa. Kritično razdoblje zakorovljenosti u usjevu kukuruza započinje u fazi razvijena 3-4 lista kukuruza. Odgađanjem prskanja, sa svakim novim razvijenim listom kukuruza nepovratno gubimo 2-3% prinosa.

Syngentina cjelovita rješenja za najširi spektar djelovanja i najviša očekivanja svakog proizvođača