You are here

Lumax - br. 1 s razlogom!

Lumax je za kukuruz uvjerljivo najsigurniji (najselektivniji) herbicid za rano suzbijanje korova, najšireg vremena primjene!

 

Proizvođači kukuruza,

Ranim suzbijanjem korova kukuruz u svojoj najosljetljivijoj fazi biva oslobođen od konkurenata za hranjiva i prostor te se nesmetano razvija i ostvaruje svoj puni potencijal rodnosti. 

Kako je primjena herbicida stres za kukuruz, iznimno je važan odabir herbicida koji neće uzrokovati štete ni zastoj u rastu mladih biljaka, a djelovati će na širok spektar jednogodišnjih uskolisnih I širokolisnih korova (abutilon, ambrozija, loboda, dikica, proso, šćir, koštan I dr.). Upravo Lumax posjeduje navedene karakteristike zbog čega je kao uvjerljivo najselektivniji herbicid, s razlogom br. 1 u suzbijanju korova u kukuruzu.

 

Zašto je Lumax najsigurniji izbor za rano suzbijanje korova u kukuruzu?

Primjenom Lumaxa prije ili rano nakon nicanja kukuruza (do 3 lista kukuruza) ostvarujete nekoliko važnih prednosti koje nije moguće postići (kompenzirati) kasnije:

  • Najviši stupanj selektivnosti, bez zastoja u rastu usjeva, gubitka boje i sl.
  • Suzbijanje korova prije nego pričine štetu – eliminacijom korova u 6 listu (ili čak kasnije) neminovno dolazi do smanjenja uroda (takva primjena je opravdana samo u slučaju ako su prisutni višegodišnji korovi (sirak, slak i dr.) i korovi koji niču kasnije (muhari).
  • Lumax djeluje preko lista i preko tla dok većina herbicida djeluje samo kontaktno – ne eliminiraju korove koji niču kasnije.
  • Jedna od značajnih prednosti Lumaxa je produženo djelovanje i na korove koji će niknuti kasnije (djelovanje preko tla) dok većina herbicida ne djeluje rezidualno tj. dugotrajno

Primjena

Lumax je najbolje primijeniti kada je većina korova iznikla i kada je kukuruz u stadiju 3 lista, tada ćete iskoristiti sve prednosti ovog herbicida:

  • djelovat će kontaktno na korove koji se nalaze na površini tla, ali i preko tla (rezidualno) pri čemu spriječava naknadni ponik korova. Na taj način ranom i dugom eliminacijom korovne flore osigurava i više urode!

Doza primjene: prije nicanja kukuruza 3,5 – 4 l/ha. Nakon nicanja kukuruza 3,5 l/ha uz dodatak uz dodatak okvašivača Etalfix Pro 100 ml/100 l.

djelovanje Lumax:

Lumax primjena:

SY Kreon

Hibrid za intenzivne uvjete proizvodnje i visok prinos kvalitetnog zrna

SY Zephir

Hibrid sigurnih i visokih prinosa i u najtežim uvjetima

SY Dartona

Univerzalan hibrid za sve tipove tla i sve uvjete proizvodnje

SY Senko

Najbolji izbor iz nove generacije visoko prinosnih hibrida