You are here

Izjava o privatnosti

Uvod. 

Web stranicu www.syngenta.hr posjeduje i njome upravlja Syngenta Agro d.o.o. – voditelj baze podataka /eng. “data controller”/.  Vaša nam je privatnost bitna. Društvo Syngenta stoga je razvilo ovu izjavu o privatnosti (ovu “Izjavu”) kako bi Vas informirala o načinu na koji društvo Syngenta prikuplja, pohranjuje, koristi i obrađuje osobne podatke i informacije koje nam pružite putem ovog web-mjesta.

Datum stupanja na snagu. 20.01.2016.

Opseg ove Izjave. Ova Izjava pokriva “osobne podatke i informacije” koje prikupimo putem ovog Sajta.  “Osobni podaci i informacije” su podaci koji Vas osobno identificiraju, bilo samostalno ili u kombinaciji s drugim informacijama koje su nam dostupne. Primjeri osobnih informacija uključuju Vaše ime, adresu, email adresu, identifikacijski porezni broj i informacije koje pružite kada koristite naš sajt za kreiranje računa ili osobnog profila.

Vaša suglasnost. Korištenjem ovog Sajta prihvaćate prakse opisane u ovoj Izjavi (uključujući Politiku primjene kolačića dostupnu na ovom Sajtu). Ako se ne slažete s ovom Izjavom ili Politikom primjene kolačića, molimo Vas da ne koristite ovaj Sajt. Zadržavamo pravo da izmijenimo ovu Izjavu ili Politiku primjene kolačića u bilo kojem trenutku. Sve će se promjene objaviti u ovoj Izjavi ili Politici primjene kolačića, a materijalne izmjene općenito se primjenjuju samo na aktivnosti i informacije prikupljene iza toga. Potičemo Vas da redovito čitate ovu Izjavu i Politiku primjene kolačića kako biste osigurali da ste upoznati sa svim izmjenama i načinom na koji se Vaše informacije mogu koristiti.

Koje osobne podatke i informacije prikupljamo preko našeg sajta?

Informacije koje omogućavaju osobnu identifikaciju su informacije koje nam daju pojedinosti o tome tko ste Vi. Osobne informacije traže se kada naručujete neku uslugu, registrirate se za neki račun i šaljete nam povratne informacije. Te informacije mogu uključivati primjerice Vaše ime, adresu (adresu za ispostavljanje računa i prijavljenu adresu), email adresu, pojedinosti o industriji i proizvodima te informacije o kreditnoj kartici ili druge informacije za plaćanje. Te se informacije mogu nalaziti u našim bazama podataka o kontaktima i bazama administrativnih podataka bilo zbog posla koji smo s Vama obavili ili u koji smo trenutačno uključeni, ili zato jer vjerujemo da biste mogli biti zainteresirani za primanje materijala o našem poslovanju i uslugama. To nam omogućuje da učinkovito upravljamo svojim odnosom s Vama, da poboljšavamo naš sajt i usluge koje Vam nudimo i da ciljamo stavke od interesa koje Vam možemo slati.

Informacije koje ne omogućavaju osobnu identifikaciju su informacije koje su isključivo statističke prirode i same po sebi ne identificiraju pojedinačnu osobu ili subjekta, te ovise o Vašem posjećivanju sajta. Te informacije mogu uključivati primjerice domenu s koje pristupate Internetu, datum i vrijeme Vašeg pristupa sajtu te internetsku adresu web-mjesta s kojeg ste se izravno povezali na sajt. Ove se informacije koriste zajedno kako bi se sajt učinio korisnijim i privlačnijim njegovim korisnicima.

Ugovori koji uređuju Vaše korištenje posebnih značajka i područja zaštićenih lozinkom.

Ovaj Sajt može obuhvaćati posebne značajke i područja zaštićena lozinkom. Kada se registrirate za korištenje posebne značajke ili područja zaštićenog lozinkom, možemo Vas pitati slažete li se s posebnim uvjetima koji uređuju Vaše korištenje posebne značajke ili područja zaštićenog lozinkom. U tim slučajevima ćemo Vas zatražiti da date svoju izričitu suglasnost s posebnim uvjetima, tako da primjerice označite kućicu ili kliknete na gumb na kojem piše „slažem se“. Ova vrsta suglasnosti poznata je kao "click-through" ugovor. Ako se bilo koji uvjet click-through ugovora razlikuje od uvjeta ove Izjave, uvjeti click-through ugovora dopunjivat će ili izmijeniti ovu Izjavu, ali samo vezano uz ona pitanja koja su uređena "click-through ugovorom."

Kolačići i slične tehnologije.                                         

Mi koristimo "kolačiće" i druge web tehnologije kako bismo prikupljali informacije i podržavali određene značajke naših sajtova. Te tehnologije možemo koristiti primjerice za sljedeće

 • Prikupljanje informacija o načinu na koji posjetitelji koriste naše sajtove – koje stranice posjećuju, koje poveznice koriste, i koliko dugo ostaju na svakoj stranici;
 • Upravljanje našim promidžbenim kampanjama i određivanje njihove učinkovitosti;
 • Podržavanje značajki i funkcionalnosti naših sajtova – primjerice kako bismo Vam olakšali da ne morate ponovno upisivati informacije koje već postoje u našim bazama podataka ili kako bi učitali postavke koje ste podesili prilikom prethodnih posjeta našim sajtovima; i
 • Personaliziranje Vašeg iskustva dok koristite naše sajtove.

Općenito, informacije koje prikupljamo koristeći te web tehnologije ne identificiraju Vas osobno. Ipak, ako ste kreirali korisnički identitet, primjerice, tako da ste se registrirali za korištenje područja zaštićenog lozinkom na nekom od naših sajtova, možemo povezati informacije koje prikupljamo pomoću web tehnologija s drugim informacijama koje Vas osobno identificiraju.

Ako ne želite primati kolačiće možete podesiti svoj pretraživač tako da odbija kolačiće ili da Vas obavještava o postavljanju kolačića na Vaše računalo. Također možete obrisani naše kolačiće čim napustite sajt. Iako se od Vas ne traži da prihvatite naše kolačiće, ako ste podesili da Vaš pretraživač odbija kolačiće, kada posjećujete naše sajtove nećete moći koristiti sve značajke i funkcionalnosti naših sajtova. Za više pojedinosti molimo pročitajte Politiku primjene kolačića na ovom Sajtu.

Kako društvo Syngenta koristi Vaše osobne informacije?

Općenito, osobne informacije koje prikupimo preko našeg sajta koristimo za sljedeće

 • pružanje proizvoda, informacija i usluga koje zatražite;
 • potrebe sigurnosti, sprječavanja kreditne prijevare;
 • osiguravanje učinkovitosti korisničke službe;
 • osiguravanje personaliziranog iskustva kod korištenja našeg sajta;
 • prikazivanje personaliziranog oglašavanja kod posjećivanja našeg sajta;
 • kontaktiranje s posebnim ponudama i drugim informacijama za koje vjerujemo da će Vam biti od interesa (ali samo uz Vaše dopuštenje);
 • kontaktiranje s informacijama i obavijestima vezanima uz Vaše korištenje našeg sajta;
 • pozivanje na sudjelovanje u anketama i davanje povratnih informacija;
 • bolje razumijevanje Vaših potreba i interesa;
 • poboljšavanje sadržaja, funkcionalnosti i upotrebljivost našeg sajta;
 • poboljšavanje naših proizvoda i usluga;
 • poboljšavanje naših marketinških i promidžbenih napora; i
 • za sve druge potrebe navedene u primjenjivoj obavijesti o privatnosti ili nekom drugom ugovoru sklopljenom između Vas i društva Syngenta.

Kako društvo Syngenta dijeli moje osobne informacije?

Pružatelji usluga. Mi osobne informacije dijelimo s društvima i organizacijama koje pružaju usluge za naš račun, primjerice društva koja nam pružaju usluge podrške (poput usluga obrade kreditnih kartica, usluga pohranjivanja podataka i usluga web-hostinga) ili koje nam pomažu u stavljanju naših proizvoda i usluga na tržište (poput društava za e-mail marketing trećih strana). Te treće strane ugovorom su obvezane na korištenje osobnih podataka koje s njima podijelimo samo u svrhu pružanja usluga za naš račun i na poduzimanja komercijalno razumnih mjera kako bi zaštitile povjerljivost i sigurnost Vaših osobnih podataka.

Unutar grupacije Syngenta. Osobne informacije koje prikupimo preko našeg sajta možemo dijeliti unutar grupacije Syngenta ili s drugim povezanim društvima Syngente za potrebe cross-marketinga i ostale svrhe. Ako ne želite da dijelimo Vaše osobne informacije s drugim članicama obitelji društava Syngenta možete  se povući (opt-out) u bilo koje vrijeme tako da nam pošaljete email ili da pišete našem službeniku za privatnost podataka – podaci za kontakt nalaze se na ovom Sajtu.

Prijenos poslovanja. Vaše osobne informacije mogu se prenijeti društvu koje je kupilo dionicu ili imovinu društva Syngenta, jednog od njegovih povezanih društava, ili jednog od naših društava, primjerice, kao posljedica prodaje, udruživanja, reorganizacije ili likvidacije. Ako dođe do takvog prijenosa, korištenje Vaših osobnih informacija od strane društva stjecatelja i dalje je podložno ovoj politici i preferencijama na području privatnosti koje ste nam izrazili.

Sukladnost sa zakonima i zaštita naših prava i prava drugih osoba. Osobne informacije možemo otkrivati kada u dobroj vjeri vjerujemo da je otkrivanje potrebno radi izvršenja zakona, sudskog naloga ili poziva. Također možemo otkrivati osobne podatke kako bi spriječili ili istražili moguća kaznena djela poput prijevare ili krađe identiteta, kako bi proveli ili primijenili naše online uvjete za korištenje ili druge ugovore; ili kako bi zaštitili naša vlastita prava ili imovinu ili prava, imovinu ili sigurnost naših korisnika ili drugih osoba.

Skupne informacije. Možemo dijeliti skupne demografske ili anketne informacije s trećim stranama, ali te informacije su anonimne i ne sadrže nikakve osobne podatke ili informacije. Skupne informacije koje dijelimo mogu uključivati anonimne informacije koje su prikupljene korištenjem kolačića i drugih sličnih tehnologija praćenja, a kako je objašnjeno u odjeljku pod nazivom “kolačići i slične tehnologije.”

Kako je opisano u obavijesti o privatnosti. Zadržavamo pravo na otkrivanje Vaših osobnih informacija kako je opisano u dodatnoj obavijesti o privatnosti objavljenoj na web-mjestu (ili području) gdje te informacije upišete. Pružanjem svojih osobnih informacija na toj web-stranici dajete svoju suglasnost za otkrivanje svojih osobnih informacija kako je opisano u toj obavijesti o privatnosti.

Kako je opisano u click-through ugovoru. Zadržavamo pravo na otkrivanje Vaših osobnih informacija kako je opisano u bilo kojem click-through ugovoru s kojim ste se složili.

Vaše opcije

Općenito
poštujemo Vaše pravo na odabir načina na koji prikupljamo, koristimo i otkrivamo Vaše osobne informacije. U većini slučajeva od Vas ćemo u trenutku prikupljanja Vaših osobnih informacija zatražiti da odaberete svoje opcije. Također ćemo uključiti i poveznicu "opt-out" u newsletteru ili promotivnom emailu koji Vam pošaljemo kako biste nas mogli obavijestiti da ubuduće više ne želite primati takve obavijesti s naše strane. Ako ste kreirali račun ili osobni profil na našem sajtu, možete ažurirati neke ili sve svoje odabrane opcije privatnosti tako da promijenite odgovarajuće postavke u postavkama Vašeg računa ili na stranici profila.

Direktni marketing

Prije korištenja Vaših osobnih informacija za potrebe direktnog marketinga (ili dopuštanja našim povezanim društvima da to čine), ponudit ćemo Vam mogućnost da odaberete želite li da se Vaše informacije koriste na taj način. Ako u bilo kojem trenutku želite da Vas se makne s naših mailing-lista za direktni marketing, pošaljite nam email ili pišite našem službeniku za privatnost podataka – podaci za kontakt nalaze se na ovom Sajtu. Molimo navedite svoje puno ime, adresu i email adresu tako da Vas možemo naći na našim mailing-listama. Nakon što dobijemo potrebne informacije maknut ćemo Vas s naših mailing-lista. Molimo Vas da nam omogućite razuman rok za izvršenje Vašeg zahtjeva.

Dijeljenje Vaših osobnih informacija.

Molimo pročitajte odjeljak pod nazivom " Kako društvo Syngenta dijeli moje osobne informacije?" kako biste saznali kako dijelimo Vaše osobne informacije s trećim stranama i koje opcije imate.

Kako možete pristupiti svojim osobnim informacijama, ažurirati ih ili ispraviti?

Ako ste kreirali račun ili osobni profil na nekom od naših sajtova možete pristupiti nekim ili svim svojim osobnim informacijama te ih ažurirati u postavkama Vašeg računa ili na Vašoj stranici profila.  Također možete pristupiti svojim osobnim informacijama te ih ažurirati ili ispraviti putem emaila ili dopisa upućenog našem službeniku za privatnost podataka– podaci za kontakt nalaze se na ovoj stranici. Odgovorit ćemo Vam u razumnom roku i, u bilo kojem slučaju, u roku propisanom mjerodavnim zakonom. Radi Vaše zaštite možemo Vas zatražiti za dodatne informacije kako bismo provjerili Vaš identitet. U većini slučajeva omogućit ćemo Vam pristup i ispravljanje ili brisanje svih netočnih informacija koje otkrijete. Ipak, u nekim slučajevima možemo ograničiti ili odbiti Vaš zahtjev ako to zakon dopušta ili propisuje ili ako nismo u mogućnosti provjeriti Vaš identitet.  Iako u pravilu ne naplaćujemo te usluge, zadržavamo pravo da prema vlastitom nahođenju naplatimo razumnu naknadu ako to dopušta mjerodavni zakon. Obavijestit ćemo Vas ako se u Vašem slučaju primjenjuje naknada.

Kako društvo Syngenta štiti osobne informacije?

Mi održavamo sveobuhvatni program sigurnosti podataka, uključujući komercijalno razumne administrativne, fizičke i tehnološke mjere sigurnosti, kako bi zaštitili Vaše osobne informacije od neovlaštenog pristupa, neovlaštenog korištenja i neovlaštenog ili slučajnog uništenja, izmjene ili otkrivanja. Iako poduzimamo komercijalno razumne mjere opreza kako bi osigurali razinu sigurnosti koja odgovara osjetljivosti osobnih informacija koje prikupljamo, ipak ne možemo garantirati sigurnost informacija koje su pružene preko Interneta ili pohranjene u našim bazama podataka.

Poveznice na Druga web-mjesta Syngenta

Ovaj Sajt sadrži hiperlinkove na druga web-mjesta kojima upravlja društvo Syngenta ili drugi subjekti društva Syngenta ("Druga web-mjesta Syngenta"). Ta Druga web-mjesta Syngenta odvojena su i zasebna web-mjesta. Svako služi u neku drugu svrhu. Na sva Druga web-mjesto Syngenta stoga se primjenjuju njihovi vlastiti uvjeti korištenja i njihove vlastite izjave o privatnosti. Ako pristupate Drugim web-mjestima Syngenta putem poveznica na ovom Sajtu, molimo Vas da odvojite nekoliko minuta i pročitate uvjete korištenja i izjavu o privatnosti koji su objavljeni na svakom Drugom web-mjestu Syngenta koju posjetite.

Poveznice na druga web-mjesta

Ovaj Sajt može sadržati poveznice na web-mjesta kojima upravljaju druga društva, uključujući web-mjesta kojima upravljaju treće strane pružatelji usluga, naša povezana društva i ostale treće strane. Ova se Izjava ne primjenjuje na osobne informacije prikupljene na nekom od web-mjesta tih trećih strana.  Ako pristupate web-mjestima trećih strana putem poveznice na ovom Sajtu, molimo Vas da odvojite nekoliko minuta i pročitate politiku o privatnosti objavljenu na toj stranici.

Djeca
Naš sajt nije usmjeren prema djeci niti cilja djecu mlađu od 13 godina. Ne koristimo svoj sajt kako bi svjesno tražili podatke od djece ili prodavali proizvode djeci mlađoj od 13 godina. Ako ste mlađi od 13 godina, ne dajte nam nikakve osobne informacije. Ako saznamo da nam je netko mlađi od 13 preko nekog našeg sajta dao podatke koji omogućavaju osobnu identifikaciju, uložit ćemo razumne napore kako bi te informacije uklonili iz naših baza podataka.

Posebne obavijesti za posjetitelje s prebivalištem izvan Švicarske

Društvo Syngenta švicarska je korporacija sa sjedištem u Baselu u Švicarskoj. Društvo Syngenta koristi web poslužitelje i pohranjuje podatke u Švicarskoj, Francuskoj ili drugim zemljama. Vaše osobne informacije možemo prosljeđivati svojim pružateljima usluga i drugim osobama koje se nalaze u Švicarskoj, Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama ili drugim zemljama za potrebe opisane u ovoj Izjavi. Razne zemlje imaju razne zakone i zahtjeve na području privatnosti, a neke pružaju manju zakonsku zaštitu za Vaše osobne informacije nego druge. Ipak znajte da bez obzira na to gdje su Vaše osobne informacije prikupljene, korištene, prenošene ili pohranjene, ako su prikupljene putem ovog Sajta, bit će zaštićene uvjetima ove Izjave i svih obavijesti o privatnosti ili click-through ugovora koji se na Vas primjenjuju.

Korištenjem ovog Sajta dajete svoju suglasnost za prikupljanje, korištenje i prijenos svojih osobnih informacija unutar ili u Sjedinjene Američke Države ili bilo koju drugu zemlju u svijetu.

Mjerodavno pravo

Za ovu Izjavu mjerodavni su zakoni Švicarske bez utjecaja na njezine odredbe o sukobu zakona.

Pitanja o našoj praksi na području privatnosti

Ako imate bilo kakva pitanja o ovoj Izjavi ili našoj praksi na području privatnosti, obratite nam se emailom ili pišite našem službeniku za privatnost podataka – podaci za kontakt nalaze se na ovom Sajtu.